Konferanse

Numedalskonferansen 2019

Detaljer

Sted
Numedal
Dato
28 november, 2019 14:00
Dato:
november 28, 2019
Tid
14:00 - 20:30
Kostnad:
kr 499
Hendelse Kategorier:
,
Meld deg på
Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

SETT AV 28.NOVEMBER 2019


Numedalskonferansen er møteplassen med stor M for næringslivet i Numedal. I dalen har vi både mye å være stolte av og stort potensiale for utvikling! Få med deg inspirerende foredrag, topp lokal underholdning, en hyggelig og nyttig møteplass på tvers av bransjer – og ikke minst lokal mat & øl. Dette kan du ikke gå glipp av!  

PROGRAM 2019

28. november 2019

kl. 14:00 Registrering og kaffe

Åpning av Numedalskonferansen 2019


Kl. 14.30
En dal full av muligheter! Status for Numedal 2019. Innledning ved daglig leder i Buskerud Næringshage Jon Eystein Lund. Harald Rønneberg er kveldes konferansier.

Når hodet er fullt av gamle tanker


Kl. 14:50

Sjur Dagestad er oppfinneren som ble innovatør og etter hvert innovasjonsprofessor. I 1994 fikk han Reodorprisen for en oppfinnelse han laget for Statoil. Han har jobbet med innovasjon i 30 år, men har aldri selv lært innovasjon på skolebenken. Han har lært innovasjon ved å gjøre det i praksis. Nå er jobben hans å inspirere og hjelpe andre til å lykkes med nyskaping og innovasjon

Historien om QF Technologies


kl. 15:25

Ralf Larsson; Svensken alle er nysgjerrige på. Hør hvorfor en suksessrik oppfinner fra Sverige velger å etablere sitt selskap i Numedal og bosette seg i dalen. Hva har han fått til og hva er motivasjonen for at han havnet akkurat her?  

Pause


kl. 15:50


I samarbeid med Ungt Entreprenørskap i Numedal har flere elever stand i pausen. Ungt Entreprenørskap inspirerer unge til å tenke nytt og til å skape verdier.

Numedalsmusikk


kl. 16:10

Musikerne som står bak innspillingen av Numedalssongen skrevet av Tov Flatin i 1919 (100 år i 2019) har drevet med musikk i Numedal i flere år. De kommer sammen som gruppe for å representere kultur og musikktradisjon fra Numedal i form av folkemusikkinstrumenter og tradisjonelle sanger.  

Vokal: Sigrid Fossan, Munnharpe: Thov Wetterhus, Kraviklyre: Åshild Wetterhus, Keyboard og orgelbass: Lars-Erik Brevig, Sjøfløyte: Birgit Kollandsrud Friis, Hardingfele: Synne Frogner

Trender er muligheter for næringslivet


kl. 16:30


Hvordan kan Numedal møte nasjonale og internasjonale trender med kresne turister som forventer opplevelser og nytelse? Ved å gjøre reiselivsopplevelsene mer lokale og løfte frem kultur, tradisjoner og livsstil – og ved å hente frem det ekstraordinære i det ordinære. I arbeidet må vi bruke trender og innovasjon aktivt som inspirasjon for å koble lokale muligheter mot behov i markedet – og det vil utfordre det tradisjonelle hyttebaserte reiselivet.

Sigrid Oterholm Hoem, Gyger AS. 
En av arkitektene bak «Nasjonal Kolleksjon»

Lokalbankens rolle i samfunnsutviklingen


kl. 17:20

Kommunene i Numedal har vært gjennom en storslagen utvikling, og er i dag Norges sjette største på antall hytter. I årene som kommer vil sannsynligvis investeringer ut over hyttebygging bli vesentlig for samfunnsutviklingen. Hvordan ser lokalbanken Skue Sparebank på sin rolle i dette fremtidsbildet?

Hans Kristian Glesne
Administrerende banksjef Skue Sparebank

«Årets unge innovasjon 2019»


«Årets unge innovasjon 2019»

Fire elevbedrifter fra Ungt Entreprenørskap har stand i Numedalshallen under konferansen – og du som deltaker stemmer på den gründeren du syns er best. Vinneren kåres på slutten av konferansen, får heder og ære – og en pengepremie på 3500 kr.

Middag


Kl. 17:40 

Lokale spesialiteter fra Bergan Gård og Numedal Stasjonsbryggeri

Kommunikasjonskultur i reiselivskommunene i Numedal


Kl. 18.5O

Økt satsning på reiseliv fører med seg større endringer i tankesett og utvikling av lokalsamfunnet. Er vi klare for et paradigmeskifte eller har vi det bra som vi har det? Hvor innstilt er vi på endring? Har vi potensiale for å kommunisere bedre? Og hvilke muligheter ligger i så fall i det?

Pellegrino Riccardi

En av Norges fremste eksperter på kultur og kommunikasjon

Fremtidens næring i Numedal


Kl. 19:40

Hva tenker næringa i Numedal om framtida i dalen?

En uformell sofaprat med aktører fra Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg.

Utdeling av Innovasjonsprisen


Kl. 20.20

Utdeling av prisen «Årets innovasjon 2019»

Juryen presenterer sin begrunnelse og utroper vinneren av prisen «Årets innovasjon 2019» for Numedal. Vinneren får heder og ære – og en pengepremie på 7500 kr.

Hva er veien videre for kommunene i Numedal?


Kl. 20.35

Oppsummering og veien videre for kommunene i Numeda.

Harald oppsummerer kvelden!

VELKOMMEN!